Ofte stilte spørsmål

HVOR KOMMER NAVNET FORMULA 10.0.6 FRA?

Formula 10.0.6 var et av de første hudpleiemerkene som kom på markedet i USA. Allerede i 1933 ble produktet ”Deep Pore Cleanser” som vi i dag kjenner som ”SO TOTALLY CLEAN” solgt på apotek i USA. Identitetskoden til formulaen på apotekene for dette produktet var 10.0.6. Etterhvert som flere produkter kom til på markedet bestemte man seg for å bruke dette sterke merkenavnet som navn på serien.

HVOR KAN JEG KJØPE PRODUKTENE?

Vita og Mybeauty har Formula 10.0.6 produkter i sitt sortiment. Sortiment varierer. For nærmere informasjon ta kontakt med oss gjennom ”kontakt oss” skjemaet, eller til den enkelte forhandler.

HVORDAN KAN JEG SJEKKE OM JEG ER OVERFØLSOM OVERFOR ET NYTT PRODUKT?

Er du usikker på om du tåler produktet, kan du påføre noe av produktet på et lite testområde bak øret. (Huden bak øret er tynnere og dermed mer sensitiv.) Hvis du ikke får noe reaksjon de neste 24 timene, kan du trygt bruke produktet.

KAN JEG BRUKE PRODUKTER FRA FORMULA 10.0.6 UNDER GRAVIDITET ELLER AMMING?

Alle våre produkter er produsert i henhold til Europeisk lovgivning og selskapets retningslinjer. Alle våre produkter er vurdert som trygge i bruk for gravide og ammende kvinner.

FINNER JEG INGREDIENSENE PÅ FORPAKNINGEN?

Ja, alle våre ingredienser står oppført på forpakningen. Der kan for eksempel du som har en allergi, sjekke om produktet inneholder stoffer du er allergisk mot. Dette har blitt enkelt etter at Europa begynte å bruke de samme navnene, den såkallte INCI listen (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients), som alle tilvirkere av kosmetiske produkter er forpliktet til å bruke. Ingrediensen som det finnes prosentvis mest av i produktet, står oppført først. De andre ingrediensene er oppført i avtagende rekkefølge når det gjelder innholdsmengde. Fargestoffer blir oppgitt med en egen fargekode (CI- Kode). Ta gjerne kontakt med oss for næremere informasjon gjennom ”kontakt oss” skjemaet.

HVORDAN ER HOLDBARHETEN PÅ PRODUKTENE?

Alle Formula 10.0.6 produkter har en holdbarhet (hvis uåpnet) på minst 30 måneder etter produksjonsdatoen, med mindre de er merket med en best-før dato. Regelverket som trådte i kraft i 2005, krever at kosmetikkprodukter er merket med et ”åpen krukke” symbol (PAO elller holdbarhet-etter-åpning) som angir hvor lenge et produkt kan brukes etter det er blitt åpnet for første gang. PAO – symbolet ser ut som en åpnet krukke og skal være påført et tall, etterfulgt av M for måneder. Dette er den anbefalte brukstiden etter første åpning. For å kontrollere alderen på et Formula 10.0.6 produkt, er det påført et batchnummer, som regel i svart på baksiden eller undersiden av en flaske eller på tubens brett. (ikke forveksle med strekkoden!) Det første sifferet viser til produksjonsåret, f.eks 1=2011. De to neste sifrene er ukenummeret, dvs et tall mellom 01 og 52. Etter dette tidspunktet er produktet ikke lenger av beste kvalitet. Hvis produktet utsettes for varme og lys kan det over tid føre til at produktets grunnleggende struktur blir ustabil. Vi vil rååde til å kaste gamle produkter som ser kornete, vannaktig eller misfarget ut, eller har fått en annen lukt.

HVA BETYR ALKOHOLFRITT?

I kjemien finnes det en stoffgruppe som kalles ”alkoholer”. De forekommer både som væske og i fast form, og har mange ulike egenskaper. Dersom det står ”alkoholfritt” eller ”uten alkohol” på produktet, henviser dette til etylalkohol, som er det samme som alkoholen i alkoholholdige drikker. I kosmetikkprodukter har etylakohol en forfriskende og oppkvikkende virkning, men kan føre til uttørkning hos mennesker som er følsomme for akkurat dette. I innholdsdeklarasjonen på emballasjen er etylalkohol oppført som ”alcohol” eller ”alcohol denat”. Alifatiske alkoholer (dvs. Cetostearylalkohol eller lanolinalkohol) er faste stoffer som ikke har denne uttørkende virkningen. De brukes blant annet som emulgeringsmiddel med nærende virkning, og som gir et produkt den ønskede konsistensen.

HVORFOR INNEHOLDER KOSMETISKE PRODUKTER KONSERVERINGSMIDLER?

Takket være konserveringsmidlene behøver du ikke oppbevare ansikts – og kroppskremene i kjøleskapet. Uten konserveringsmidler ville produktene bli dårlige innen kort tid. Årsaken er at mikroorganismer som bakterier og muggsopp, som kommer i produktet gjennom hudkontakt og som lett spres i vannholdige kosmetiske produkter. Resultatet er forurensede produkter som mister sin virkning og i verste tilfelle kan forårsake allergiske hudreaksjoner. Konserveringsmidlene hindrer at kosmetikkprodukter blir dårlige og beskytter dermed huden. Ved å bruke konserveringsmidler, sørger FORMULA 10.0.6 for at produktkvaliteten holder seg over en lengre periode.

HVA ER PARABENER?

Parabener er en gruppe kjemikalier som tilsettes kosmetikk og kroppspleieprodukter for å øke holdbarheten. Parabener blir brukt i utstrakt grad i kosmetikk og hudpleieprodukter, fordi de er lite allergifremkallende sammenliknet med andre konserveringsmidler.

HVORFOR HAR PARABENER FÅTT ET SÅ DÅRLIG RYKTE?

Parabener har fått et dårlig rykte i media, grunnet usikkerheten som har vært rundt enkelte typer parabener som man mistenkte kunne ha hormonforstyrrende effekter. Både EU´s vitenskapskomité for forbrukerprodukter (SCCP) som regnes som Europas fremste eksperter på kosmetikk, og Folkehelseinstituttet har vurdert parabener, og konkluderer med at det er trygt å bruke som konserveringsmidler i kosmetikk opp til konsentrasjonen som er tillatt i slike produkter. Folkehelseinstituttet poengterer at de produkter som ikke inneholder parabener, må tilsette andre typer konserveringsstoffer som også kan være kontroversielle.

INNEHOLDER FORMULA 10.0.6 PARABENER?

Noen av våre produkter inneholder parabener. Det er strenge regler for bruk av parabener, og vi følger selvsagt EU´s krav på dette området. Se hvorfor vi bruker Parabener i punkt 9.

ER PRODUKTENE TESTET PÅ DYR?

Vi tester ikke FORMULA 10.0.6 på dyr og tar sterk avstand til testing på dyr. Aspire Brands har en egen policy på dette på sine merkevarer. Det er dessuten totalforbud i EU (og Norge!) på å importere og selge kosmetikkprodukter som er testet på dyr. (Trådte i kraft 11 Mars 2013)

HVOR BLIR FORMULA 10.0.6 PRODUKTENE PRODUSERT?

Vi har produksjonen vår i ulike land, USA, Australia, EU og Korea. Alle produkter går gjennom våre strenge krav på labratoriet i USA der vi har vår tekniske avdeling og er testet og godkjent opp mot EU´s reglement og krav.

NOEN GANGER KJENNER JEG DET PRIKKER I HUDEN ETTER PÅFØRING AV PRODUKTET, HVA ER DETTE?

Prikking i huden på påført område betyr bare at produktet virker! På FORMULA 10.0.6 språket kaller vi dette for ”the tingling effect”!

HVORFOR FÅR JEG KVISER?

Når du er i puberteten øker kroppen din produksjon av mannlig kjønnshormon (androger), uansett om du er jente eller gutt. Dette stimulerer talgkjertlene i huden din til økt produksjon av talg (hudfett). Samtidig som produksjonen av talg økes, tettes talgkjertlenes utførselsganger til slik at talgen vanskeligere kommer ut av huden. Produksjonen fortsetter imidlertid for fullt. Kvisene oppstår på grunn av hudbakterien Propionebacterium acne som lever av talg. Under nedbrytningen av talgen, dannes det avfallsstoffer og fettsyrer som irriterer talgkjertelen sånn at det oppstår betennelse i den. Dette viser seg som ømme, røde, små knuter som blir avløst av egentlige kviser med nedbrutt talg inni. Betennelsen avtar etter noen dager eller uker, avhengig av hvor hardt angrepet du er.
Man har som regel kviser til man er rundt 25 år, men mange har det også i voksen alder.

ER KVISER SMITTSOMT?

Nei, kviser smitter ikke, så du kan trygt gi en god klem til en som har kviser!

HVA KAN JEG GJØRE FOR Å UNNGÅ KVISER?

– Først og fremst: Rens, skrubb og fukt huden din jevnlig. (Hvorfor du bør ha en rutine på dette kan du lese under produkter og kategoriene vi har lagt inn der.)
– Drikke mye vann
– Spise sunt og variert
– Trene jevnlig, da huden renses når du svetter!
– Vaske hendene ofte. Tenk hvor mange ganger om dagen du tar deg i ansiktet. Bakteriene fra hendene ender lett opp i ansiktet, og kan hjelpe ekkelhetene å danne kviser.
Av den samme grunnen bør du tørke over mobiltelefonen din jevnlig!