DETTE BURDE DU ALDRI GJØRE MOT HUDEN DIN

Vi ønsker vel alle vakker og feilfri hud? Det er dessverre ikke virkeligheten for mange av oss. Derfor er det viktig å unngå og gjøre ting som irriterer og skader huden ytterligere. Her har vi samlet noen tips.

Unngå produkter som inneholder mye parfyme
Det kan være fristende å bruke de produktene som lukter godt og mye, men for å sikre minimal risiko for utvikling av allergier og negative reaksjoner er det lurt å velge produkter uten masse parfyme. Da utsettes du sjeldnere for dette og sjansen for å utvikle noe i forbindelse med dette minimeres. Kjøp heller en god parfyme du kan spraye deg med og nyte duften av.

Beskytt deg mot sollys året rundt
Ja, du leste riktig. Du må være påpasselig med beskyttelse mot solen hele året, også på vinterhalvåret. Selv om dette kan virke ganske latterlig midt på vinteren når skylaget ligger tett og snøen fyker, trenger fortsatt UV-strålene igjennom og da er det viktig at huden får den beskyttelsen den trenger. Bruk en dagkrem med beskyttelse mot skadelige UV-stråler året rundt så er du alltid sikret.

Unngå unødvendig eksfoliering
Peeling og eksfoliering er veldig i tiden, derfor kan det fort bli for mye av det gode for en sart hud. Har du tørr eller sensitiv hud bør du unngå å eksfoliere huden for mye. Skrubber du mye kan du i verste fall bryte ned overhuden, som er siste beskyttelseslag mellom deg og omverden, og gjøre det vanskelig for huden å holde på fukten og pleien du forsøker å tilføre. Derfor er det viktig å tenke på at dersom du opplever kløe og tørrhet at du ikke overdriver skrubbingen.

Ikke klem på kvisene
Dette er innlysende for noen, mens helt uunngåelig for andre, men klemmer du på kvisene med fingrene irriterer du bare det betente området enda mer og det er store muligheter for at du dytter inn enda flere bakterier. Dette kan føre til mer betennelse og i verste fall arr. Om du føler at du er nødt til å klemme på kvisene er tipset å bruke to vattpinner, da unngår du bakterierisikoen og klemmer du for hardt bøyer eller knekker pinnene – en enkel og billig måte å unngå og skade huden på.

Glem ikke å tilføre fuktighet
Det er uhorvelig viktig at huden får tilstrekkelig med fuktighet for at den skal se sunn og frisk ut. Pass derfor på at du smører den med en god fuktgivende dagkrem og gjerne en velpleiende nattkrem. Mange slurver med dette og kan allerede i 20-årene oppleve tørrhetsrynker. Glem heller ikke å drikke nok vann i løpet av dagen. Kroppen består som kjent av rundt 60 prosent vann, og blir det ubalanse her er det ikke unaturlig at det kommer til uttrykk.

Slurv ikke med nattesøvnen
Noe av det viktigste for kroppens regenerative prosesser er søvn. Om natten reduseres kroppens stresshormon, kortisol, som er med på å bryte ned hudens beskyttende barriere. Slurv derfor ikke med søvnen, da kan du hemme cellenes fornyelsesprosess, som gir både frisk hud og sunn kropp.