HVORFOR ER DET SÅ VIKTIG MED EN GOD HUDPLEIERUTINE?

Dette er et spørsmål mange stiller seg opptil flere ganger daglig. Det er fort gjort å glemme seg bort eller rett og slett velge bort ansiktsvasken både morgen og kveld. Mange føler det tar for lang tid eller at å ”hoppe over én gang betyr ikke så mye”. Det er her mange feiler.
Det er nettopp dette som ofte fører til tilstoppede porer, kviser, urenheter eller i verste fall akneutbrudd og forstørrede porer. For å beholde eller bedre hudens friskhet, glød, elastisitet og klarhet er det utrolig viktig med en god renserutine.

Daglig blir vi utsatt for påkjenninger fra omgivelsene som virker negativt på huden vår. Sollys, forurensning, sminke og døde hudceller er alle årsaker til uren hud. For å forhindre dette, samt at aldringstegn melder seg før tiden er moden, er det helt essensielt med god hudpleie – morgen som kveld. Om natten jobber også kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer, som vi blant annet svetter ut. I tillegg har vi hodet på puten som både kan ha sminkerester, bakterier og midd. For å forhindre at du legger sminke ovenpå alt dette om morgenen og tetter til porene enda mer, er en god rens et nøkkelprodukt i en god hudpleierutine.

Ta hensyn til hudens tilstand
Har du opplevd at huden i noen perioder er ekstra tørr i T-sonen, eller at kinnene blir blanke med overflødig olje? Dette er typiske tegn på at huden blir påvirket av miljø og f.eks. klimaforandringer. Ved overgangen til en ny årstid er det ikke sjelden at huden også viser tegn til dette. Derfor er det viktig å tilpasse hudpleien etter hvilken tilstand huden er i, ikke bare velge det ”samme gamle”. Er den tørr bør du velge produkter som tilfører mye fuktighet, mens hud med mye overflødig olje kan ha behov av produkter som absorberer dette. Ettersom ansiktets ulike deler kan være i forskjellige tilstander er det ikke veldig rart at multimasking har blitt en veldig populær trend. Ved multimasking velger man å påføre ulike masker med ulike egenskaper på forskjellige deler av ansiktet samtidig. Dette gir mulighet til å tilføre den tørre pannen mer fuktighet, mens du får fjernet hudormene på nesen og samtidig eksfolierer haken for å fjerne overflødig hud og fett.