RENS HUDEN I RIKTIG REKKEFØLGE

For mange er det helt innlysende at man skal rense huden, så på føre toner, serum og hudkrem. Mens for andre er dette kanskje ikke tilfellet. Fjerner du sminken først eller tenker du at rensen gjør dette også? Her får du svarene du trenger for å få mest ut av hudpleieproduktene dine.

Først er det viktig å fjerne sminken
Ikke alle renseprodukter er så sterke at de fungerer på for eksempel vannfast sminke, og øyeområdet er så ømfintlig at her ønsker vi å unngå gnikking og gnukking. Et tips er å ha litt sminkefjerner på en bomullspads og holde denne over øynene i noen sekunder slik at sminken løsner og den bare er å dra av. Slik unngår du unødvendig irritasjon og mindre kledelige røde øyne.

Deretter er det klart for din foretrukne rens
Start ved munnvikene og arbeid deg oppover og innover mot nesen, opp i pannen og ned langs tinningene og rundt i kinnene. Gjenta prosessen i et par minutter for best effekt og optimal fjerning av smuss, svette og skitt fra ansiktet. Skyll deretter av med lunkent vann (dette er mest effektivt for bakterienedbrytingen). Til slutt klapper du huden tørr med et tørt og rent håndkle eller klut.

Nyrenset hud er mottakelig for pleie
Etter rensen vil næringen du nå tilfører huden virkelig komme til sin rett. Toner, serum og fuktighetskremens pleiende ingredienser vil trekke godt inn i huden din, og jobbe optimalt ettersom det ikke finnes noen partikler i veien. Påfør valgt pleie mens huden fortsatt kjennes litt fuktig. I denne tilstanden er porene åpne og ekstra mottakelige.

Sminkeservietter er best egnet når du er på farten
Sminkeservietter flest inneholder ganske tøffe og aktive stoffer, samt en del konserveringsmidler som skal gjøre at de beholder renseegenskapene over forholdsvis lang tid i en liten, tett forpakning. Dette kan lett føre til tørr og irritert hud. Derfor anbefales disse når man er på farten, og man burde alltid avslutte med å vaske av rester av produkter, samt påføre en pleiende toner.